Dit is de laatste nieuwsbrief van het seizoen 2022/2023. Vanaf maandag start het seizoen 2023/2024.
Wij wensen iedereen vast veel tafeltennis plezier in het nieuwe seizoen!

Seizoensopening

Aanstaande maandag is de vakantie weer voorbij, de basisscholen starten weer op en de sporthal is weer open.

Op maandag 28 augustus openen we het tafeltennisseizoen 2023/2024 met de seizoensopening voor al onze leden!

Net als vorige jaren zullen we vooral korte wedstrijdjes spelen tegen zoveel mogelijk leden.

Programma:

Inloop van 18.30u - 20.00u (vanaf het moment dat je binnen komt word je ingedeeld in de wedstrijden)

19.00u opening seizoen Jeugd

19.30u eindtijd basisschool Jeugd

20.00u opening seizoen Senioren

21.00u gezamenlijk alle tafels schoonmaken en recht zetten, zodat we het seizoen kunnen beginnen op schone tafels.

21.30u - 22.00u mogelijkheid om vrij te spelen

Fleur zorgt weer dat er tijdens deze opening voor iedereen wat lekkers is!
Aanmelden is niet nodig! Vragen? Stuur een mail naar ivonne@demeppers.nl

Trainingstijden seizoen 2023/2024
We starten het seizoen dus op 28 augustus met de seizoensopening, vanaf dinsdag 29 augustus gaan we weer trainen volgens het onderstaande schema:
 
Maandag 18.30u - 19.30u: Training Jeugd basisschool
Maandag 19.00u tot 20.30u: Training Jeugd
Maandag 20.00u tot 22.00u: Recreanten en competitiespelers (recreanten hebben op maandagavond voorrang
Dinsdag 10.00u tot 11.30u : Recreanten
Donderdag 19.00u tot 22.00u (let op; gewijzigde eindtijd) : Competitiespelers
Competitie najaar 2023

In de week van 11 September start de competitie weer. Deze competitie zullen we met 5 teams deelnemen. De competitiespelers hebben een mail gehad met de indeling en informatie over de competitie.

Onze competitieteams bestaan uit de volgende spelers:

Voor competitiespelers is er de mogelijkheid om wat wedstrijden te spelen ter voorbereiding op de competitie bij Flash in Eindhoven op zaterdag 9 september van 12.00u - 17.30u. Heb je interesse, dan kun je je tot uiterlijk 7 september rechtstreeks opgeven bij Leon Theelen (L.Theelen1@icloud.com).

Plankentoernooi

Alweer een tijdje geleden, op 15 juni werd het plannentoernooi gespeeld. Met 17 deelnemers in de zaal was het een goed bezet toernooi!

Bij het plankentoernooi speelt iedereen met hetzelfde (planken) batje. De eerste ronde wordt bepaald door loting en als je 1x verliest kun je toch nog in de finale komen, want iedereen krijgt een herkansing. Klinkt ingewikkeld en dat is het ook... De loting zorgde ervoor dat er al in de eerste ronde leuke wedstrijden op de planning stonden, zoals Hugo tegen Ben en Thijs tegen Peter.

De totale eindstand werd door het systeem wat lastig te bepalen, dus die laten we achterwege.

Ben wist tot de finale alle wedstrijden te winnen. Thijs had al tegen Ben gespeeld, maar mocht door zijn herkansing nog een keer van Ben proberen te winnen in de finale. Daarin bleek Ben toch echt niet te verslaan deze avond, dus Ben werd 1ste en Thijs 2de.

Rond de tafel beker

Al verschillende jaren wordt de training van de jongste jeugd afgesloten met 'rond de tafel'. Door corona en doordat we een tijdje geen leden hadden die op de basisschool zaten, was de beker al een aantal jaar niet uitgereikt en stond hij bij de laatste winnaar, Guus vd Kruis.

Sinds dit seizoen is er weer een trainingsgroep met basisschool leerlingen. Een goede reden om de 'rond de tafel' beker weer nieuw leven in te blazen.
Vanaf januari werd de training iedere week afgesloten met een rondje rond de tafel, aangespeeld door Harry.
Tijdens de laatste training werd bekend wie er de meeste punten gehaald had. Hieronder de top 3 en een foto van de winnaar met de beker:

1. Selina
2. Imke
3. Lotte

Clubkampioenschappen en BBQ

Zondag 9 juli was het tijd voor de (bijna) laatste activiteit van het seizoen, de clubkampioenschappen. Op deze hele warme dag durfden 19 deelnemers de strijd aan, waarvan 3 jeugdleden. Deze jeugdleden stromen volgend jaar alle drie door naar de senioren, dus dan is het aan onze jongere jeugdleden om te proberen clubkampioen bij de jeugd te worden.

De 19 deelnemers werden verdeeld over 4 poules, waarbij nummer 1 rechtstreeks doorging naar de kwartfinale en de nummers 2 en 3 een tussenronde speelden voor een plek in de kwartfinale.

De verliezers van de tussenronde en de nummers 4 en 5 van de poule stroomden door naar de troost ronde, waar uiteindelijk ook een finale gespeeld werd.

De jeugd deed mee bij de senioren, maar speelde ook onderling tegen elkaar, zodat daar uiteindelijk ook een clubkampioen bekend werd.

Er werd flink gestreden op deze warme dag en net iets na 4 uur werd bekend, dat Ben weer clubkampioen was, door in de finale te winnen van Hugo en de finale van de troost ronde tussen Arthur en Tim, gewonnen werd door Tim. Fleur mocht bij de jeugd de wisselbeker weer mee naar huis nemen, door van Guus te winnen. Bij de jeugd dus volgend jaar in ieder geval een nieuwe clubkampioen en bij de senioren zal Ben zijn best doen om de titel te verdedigen!

 

 

Rond de tafel activiteit

De laatste activiteit van het seizoen 2022/2023 was de 'rond de tafel' activiteit op het veld tegenover de sporthal. Gelukkig was het droog en konden we met heel veel leden, ouders en vriendjes 'rond de tafel' spelen. En als je af was of even geen zin had om mee te doen, dan was daar ook nog de speeltuin. Voor alle deelnemers was er na afloop een ijsje en werd het seizoen afgesloten!

Meppers on tour

Na de officiële NTTB competitie werd er door een aantal verenigingen een zomercompetitie georganiseerd. Iris heeft hieraan meegedaan, hieronder een klein verslagje van Iris;

Na de voorjaarscompetitie werd ik gevraagd door wat oude vrienden om mee te doen aan de zomercompetitie, waarop ik ja zei. De zomercompetitie bestaat uit vijf rondes bij verschillende verenigingen, waarbij de laatste ronde altijd bij ttv een en twintig wordt gehouden inclusief de feestavond. In de zomercompetitie kun je niet alleen niveaus, maar ook verenigingen mixen in een team. Je kunt dus geheel zelf kiezen met wie je deze competitie wil spelen. Iedere avond werd er hard gestreden om de ultieme hoofdprijs, een vlaai en eeuwige roem, maar ook de gezelligheid was zeer aanwezig. Ik vond het erg leuk om wederom deel te nemen aan de zomercompetitie en ik moedig iedereen aan die van wedstrijdjes en gezelligheid houdt om mee te doen!